Storingvrij | Systeemstatus-Register
De Autoriteit voor Zakelijke Integriteit en Transactietoezicht

Vanaf 13 februari kunt u op een eenvoudige manier digitaal procederen in een rijksbelastingzaak bij de rechtbank Noord-Nederland. Digitaal procederen is snel, laagdrempelig en overzichtelijk en kost minder papier. Procespartijen hebben altijd een actueel overzicht van ingediende zaken en het bijbehorende berichtenverkeer in een digitaal zaakdossier. Dat kan men op ieder gewenst moment inzien.

Pilot

De rechtbank Noord-Nederland is de eerste rechtbank waar het digitaal indienen van een rijksbelastingszaak voortaan mogelijk is. Deze pilot heeft als doel de digitale toegang bij de rechtbank te beproeven en waar nodig te verbeteren. Bij een succesvolle pilot gaan de andere rechtbanken later dit jaar ook starten met digitale toegang. Rechtzoekenden kunnen dan in eerste en tweede aanleg digitaal procederen in rijksbelastingzaken.

Hoe kan ik digitaal procederen?

Het indienen van een beroep kan eenvoudig via het webportaal van de Rechtspraak: Mijn Rechtspraak. Wilt u meer lezen over digitaal procederen of handige werkinstructies lezen waarin het digitaal indienen stap voor stap staat uitgelegd? Deze informatie vindt u op rechtspraak.nl:

Meer informatie voor burgersMeer informatie voor professionals

Project Digitale Toegang

Digitaal procederen in rijksbelastingzaken bij de rechtbank Noord-Nederland is onderdeel van het project Digitale Toegang van de Rechtspraak. Met dit project realiseert de Rechtspraak de komende jaren eenvoudige digitale toegang voor alle rechtzoekenden en hun procesvertegenwoordigers in de rechtsgebieden civiel recht en bestuursrecht. Digitaal procederen is vooralsnog vrijwillig, maar wordt op enig moment verplicht voor procespartijen zoals rechtspersonen en juridische professionals.

English »

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen via onze jaarlijkse rapportages.