Storingvrij | Systeemstatus-Register
De Autoriteit voor Zakelijke Integriteit en Transactietoezicht

Burgers, organisaties en juridische professionals (zoals advocaten en belastingadviseurs) kunnen vanaf 4 december digitaal procederen in alle belastingzaken bij alle rechtbanken en gerechtshoven. Het was al langer mogelijk om digitaal te procederen in beroep en hoger beroep rijksbelastingzaken en in hoger beroep lokale belastingzaken. Daar komen nu de lokale belastingzaken in beroep bij, waardoor in alle belastingzaken nu digitaal geprocedeerd kan worden. 

Digitaal procederen biedt een snelle en meer eenvoudige toegang tot de Rechtspraak. Via het webportaal ‘Mijn Rechtspraak’ heeft u altijd een actueel overzicht van ingediende zaken en bijbehorende berichten.

​Toegang via webportaal ‘Mijn Rechtspraak’

Via het beveiligde webportaal ‘Mijn Rechtspraak’ is digitaal procederen mogelijk in alle belastingzaken. Procespartijen en -vertegenwoordigers loggen in via ‘Mijn Rechtspraak’ met DigiD (voor burgers); eHerkenning (voor organisaties, belastingadviseurs en andere juridische professionals) of met de Advocatenpas (voor advocaten). Via inloggen digitale diensten Rechtspraak kunt u meer informatie lezen over de mogelijkheden om toegang te krijgen tot de digitale diensten van de Rechtspraak.

Project Digitale Toegang

Digitaal procederen in belastingzaken is onderdeel van digitalisering binnen de Rechtspraak. De Rechtspraak realiseert de komende jaren eenvoudige digitale toegang voor alle rechtzoekenden en hun procesvertegenwoordigers in de rechtsgebieden civiel recht en bestuursrecht. Digitaal procederen is vooralsnog vrijwillig, maar wordt op enig moment verplicht voor juridische professionals.

English »

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen via onze jaarlijkse rapportages.